REMAT BUCURESTI

Vehicule cu motor pe combustie sau Hibrid fără Plug-In

Tichet 6.500 lei pentru un auto casat, achizitie auto nou cu noxe emise de maxim 140g CO2/km în regim WLTP.

Vehicule 100% Electrice sau Hibrid Plug-In

Optează pentru o mașină 100% electrică sau Hibrid Plug-In, Programul Rabla Plus oferă două tipuri de tichete.

Informatii suplimentare Program RABLA 2023

COLECTOR AUTORIZAT: 0753.334.063 / 0745037664
REMAT AUTO Militari - Ciorogarla

 

 

 

                        PROGRAMUL RABLA 2024

 

Prin Programul RABLA, Guvernul susține înnoirea parcului auto din România și reducerea emisiilor poluante
Prin acordarea unei prime de casare pentru mașinile care îndeplinesc anumite condiții. Programul RABLA este compus din: RABLA Clasic și RABLA Plus.

 

RABLA PLUS
PENTRU VEHICULE 100% ELECTRICE, CU PILĂ DE COMBUSTIE CU HIDROGEN SAU HIBRIDE PLUG-IN
Pentru cei care optează pentru o mașină 100% electrică, cu pilă de combustie cu hidrogen sau hibrid Plug-in, Programul RABLA Plus oferă următoarele tipuri de tichete:
a) 25.500 lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen, exceptând motocicleta;
b) 13.000 lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou electric hibrid, exceptând motocicleta, care generează maximum 80 g CO2/km în sistem WLTP;
c) 13.000 lei pentru achiziționarea unei motociclete electrice. 
Exemplu de calcul – valoare maximă finanțată: la achiziția unei mașini 100% electrice și casarea unui autoturism vechi, suma totală maximă de care se poate beneficia este de 25.500 lei.
RABLA CLASIC
PENTRU VEHICULE CU MOTOR PE COMBUSTIE SAU HIBRID FĂRĂ PLUG-IN
Programul RABLA are la bază acordarea unei tichet în valoare de 7.000 lei pentru o mașină veche casată, sau 10.000 lei pentru casarea a două vehicule uzate.
Tichetul este utilizabil doar pentru achiziția unei mașini noi cu noxe emise de maximum 150g CO2/km în regim WLTP. Pentru achiziția unui autoturism nou se pot folosi maxim 2 tichete RABLA.
Pe lângă suma de 7.000 lei, pentru o mașină veche casată, respectiv 10.000 lei pentru 2 mașini vechi casate, utilizatorul poate beneficia de următoarele ecobonusuri suplimentare în cazul în care se îndeplinesc condițiile de mai jos:

 

Exemplu de calcul – valoarea maximă finanțată: la achiziția unei mașini cu sistem GPL care are emisii de CO2 mai mici sau egale cu 120g CO2/km (WTLP) prin casarea a 2 (două) vehicule vechi de 15 ani cu norma Euro 3, poți beneficia de o reducere totală de maxim 16.000 lei: 10.000 lei tichet Rabla (2 mașini casate), 2 x 1.500 lei (2 mașini cu vârste peste 15 ani și Euro 3), 1.500 lei (ecobonus de emisii), 1.500 lei ecobonus pentru vehicul cu sistem GPL.

                       PROGRAMUL  RABLA LOCAL  

„Rabla Local”, un program nou al Ministerului Mediului, derulat împreună cu administrațiile locale. 

Fiecare beneficiar va primi în schimbul predării rablei 3.000 de lei, fără a fi obligat să folosească stimulentul la cumpărarea unei mașini noi. Singura condiție este că timp de 3 ani de la obținerea banilor nu va putea cumpăra o mașină cu o normă de poluare mai mică de Euro 5.

Cui se adresează programul

Programul se adresează doar persoanelor fizice, care trebuie să respecte următoarele condiții:

Să aibă domiciliul sau reședința în Sectorul/Oras  de care apartineti
Să dețină un autovehicul uzat, cu o vechime mai mare sau egală cu 15 ani și cu o normă de poluare EURO 3 sau mai mică. Mașina să fie înmatriculată pe numele solicitantului de cel puțin 5 ani și să fie în evidențele fiscale ale primăriei;
Să nu aibă restanțe la plata taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuților către bugetul local și cel de stat;
Să nu aibă condamnări definitive pentru infracțiuni împotriva mediului;
Să nu folosească aceeași mașină pentru a obține alte finanțări din alte programe.

Care vor fi pașii de urmat

Proprietarii de mașini vechi se înscriu online în aplicația AFM. În momentul în care s-a atins numărul de 5.000 de solicitanți, lista este trimisă de către AFM primăriei Sectorului /provincia de care apartineti
Solicitanții încarcă online documentele în aplicația portal.primarie.ro, la secțiunea „Cerere Rabla Local”, și completează câmpurile cu datele personale, conform ghidului AFM;

Acte necesare Rabla Local 2024

cerere de finanțare tipizat, completată prin tehnoredactare,
actul de identitate,
documentul doveditor al deschiderii de către solicitant, la Trezorerie, a contului de venituri încasate de la Fondul pentru mediu.
împuternicire notarială, prin care persoana care va semna cererea de finanțare este mandatată de către reprezentantul legal.

Rabla Local condiții mașină:

să fie înregistrată în evidențele primăriei;
să aibă, la data solicitării, o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, calculată de la anul fabricației;
să aibă o normă de poluare Euro 3 și/ sau inferioară;
conține componente esențiale (motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, șasiu, precum și echipamente electronice de gestionare a funcțiilor autovehiculului și dispozitive catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fabricație).

 

 

 

 

Ai nevoie de mai multe informatii?

Contact